Nie mam dziś weny twórczej, więc napiszę tylko, że ciasto wyszło kruche, lekko kwaskowe w smaku, a resztę sprawdźcie sami:)Składniki:45 dag rabarbaru15 dag miękkiego masła10 dag cukrusól3 jajka50 g mąki ziemniaczanej20 dag maki pszennej15 dag migdałów50 g płatków owsianychcukier puderWykonanie:Rabarbar myję, oczyszczam z włókien i kroję na kawałki. 1/3 masła (100 g) i 1/3 cukru (100 g) oraz szczyptę soli ucieram na gładką masę dodając stopniowo jajka i obie mąki z posiekanymi migdałami. Ciasto wykładam do natłuszczonej tortownicy, na wierzch wykładam kawałki rabarbaru.Pozostałe masło i cukier razem zagniatam , dodaję płatki owsiane i ewentualnie marcepan oraz posiekane migdały. Kruszonką posypuję wierzch ciasta z rabarbarem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp 180'C na około 50 minut. Upieczone i przestudzone ciasto możecie posypać cukrem pudrem, lecz niekoniecznie.