Wykonanie
Ktoś kiedyś wymyślił, że skoro
pierś z kurczaka można spanierować, to dlaczego by nie spróbować zrobić tego z pieczarkami? I tak oto powstał przepis przekazywany ustnie na panierowane
pieczarki ;)

Potrzebne składniki:Duże
pieczarki,
bułka tarta,
mąka,
sól ,
pieprz,1
jajko,
wodaSposób wykonania:
Pieczarki kroimy w pasy.Solimy i
pieprzymy z obu stron.Wbijamy
jajko do miski.Solimy i
pieprzymy.Wlewamy trochę
wody.Całość mieszamy.
Pieczarki kładziemy do
mąki.Następnie do
jajka.I na koniec w
bułkę tartą.
Potem znów do
jajka.I w
bułkę tartą.Wlewamy
olej na patelnię i czekamy, aż się nagrzeje.Układamy na niej
pieczarki.Pieczemy, a
potem przykrywamy pokrywką i dusimy chwilę.Panierowane
pieczarki są gotowe.Smacznego !