ßßß
Składniki na 3 porcje:200 g makaronu penne150 g mrożonego szpinaku w sosie serowym4 – 5 ząbki czosnku½ słoiczka suszonych pomidorów - 150 g50 g twardego sera typu bursztyn bądź rubinoliwa z suszonych pomidorówświeża natka pietruszkisólpieprzSposób przygotowania:Rozmrozić szpinak.Makaron ugotować al dente według instrukcji podanej na opakowaniu.Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów, dodać pokrojony w grube plastry czosnek a następnie dusić pod przykryciem 3-4 minuty.Dodać suszone pomidory oraz rozmrożony szpinak, doprawić solą oraz pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Całość dusić przez kilka minut od czasu do czasu mieszając.Na talerz nałożyć porcję ugotowanego makaronu, polać gotowym sosem i posypać startym serem oraz posiekaną natką pietruszki.