ßßß
SKŁADNIKI:bób 1/2 kgziemniaki 4 dużeboczek surowy ok 600 gpapryka mielona słodkasól pieprz do smakumasło 2 łyżkiczosnek 3 ząbkimajeranek 1 szczyptadodatkowo:rękaw do pieczeniaPRZYGOTOWANIE:Dzień przed przygotowaniem sałatki zamarynować boczek. Nasmarować dobrze czosnkiem, solą, pieprzem papryką mieloną słodką oraz odrobiną majeranku. Wstawić najlepiej na noc do lodówki. Następnie przełożyć do rękawa i piec 45-50 minut, w zależności jak duży jest boczek. Ostudzić i pokroić w kostkę.Ziemniaki wyszorować ale nie obierać ze skórki. Pokroić i obgotować w osolonej wodzie. Odcedzić.Bób ugotować i obrać.Na patelni rozpuścić łyżkę masła, przełożyć ziemniaki, posypać lekko papryką mieloną słodką, podsmażyć, dodać bób oraz boczek. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilkę podgrzewać. Przekładać na półmisek. Smacznego