ßßß
SKŁADNIKI:ziemniaki młode małe 750 gjajka 6 sztbekon w plastrach 300 gogórek kiszony 6 sztszczypiorek 1/2 pęczkajogurt naturalny 250 mlpieprz 1/2 łyżeczkiPRZYGOTOWANIE:Ziemniaki umyć i lekko oczyścić. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, ostudzić, przekroić na pół a większe na trzy części. Ogórki kiszone pokroić w plastry. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w ósemki. Bekon w plastrach pokroić drobno, podsmażyć na suchej patelni. Składniki wymieszać ze sobą. Dodać jogurt naturalny i pieprz. Ja nie dodaję soli bo bekon jest słony sam w sobie. Wszystko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki min na godzinę. Przed podaniem udekorować świeżym posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)