Wykonanie
Naleśniki dzisiaj, ulubione comfort food zaraz po owsiance. Delikatne, cienkie, rozpływające się w ustach. Wybrałam wersję
kakaowo –
kokosową . Nadziałam je zaś słodkim kremem z
daktyli i
masła orzechowego oraz letnimi
owocami –
truskawkami i
malinami, a do tego jeszcze
banan . Nie ma to jak zaczynać dzień tak pysznymi naleśnikami. Mam nadzieję, że te, nie tak jak gryczane, wyjadą Wam idealnie
kakaowo-
kokosowe naleśniki orkiszowe nadziane kremem
daktyle-
masło orzechowe,
malinami,
truskawkami oraz
bananemcocoa-coconut spelt crepes stuffed with dates-peanut butter cream, raspberries, strawberries and
banana
Składniki:1/2 szklanki
mąki orkiszowej (2000)łyżka
płatków owsianychłyżeczka
kakaołyżka wiórek
kokosowych1/2 szklanki
mleka sojowego1/4 szklanki
wodySkładniki zmiksować na gładkie ciasto o konsystencji gęstej, lejącej się konsystencji. Smażyć naleśniki na lekko natłuszczonej patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!krem : łyżka
masła orzechowego, 4 świeże
daktyle, 3-4 łyżeczki
mleka sojowego – zmiksować
Wyniki odebrane. Jestem bardzo mile zaskoczona, choć nie mówię, że jest idealnie, ale… po co do tego dążyć? Szkoda zdrowia, a szczególnie jeśli chodzi o maturę. Trzęsłam się wczoraj jak nigdy, cała ja. Oczywiście, jak zwykle, sprawdza się powiedzenie, że nie ma co się martwić na zapas. Teraz tylko czekam na dalszy tok, czekam na spełnienie marzeń…Miłego czwartku!P.S. 1.Jak
będę miała już własny laptop i otrząsnę się trochę po ostatnich wydarzeniach to uzupełnię strony z przepisami itp. 😉2.Byłoby więcej zdjęć, gdyby nie fakt, że w trakcie rozładował mi się całkowicie aparat…
