Po ugotowaniu rosołu, aby wykorzystać jarzyny które się w nim gotowały zrobiłam sałatkę jarzynową. Oczywiście dodałam kilka składników takich jak ziemniaki które zostały z poprzedniego dnia oraz kilka innych produktów. Sałatka wyszła wybornie. Prezentowała się elegancko i towarzyszyła nadziewanym udkom z kurczaka jako niedzielne danie obiadowe.Składniki:2 marchewki (ugotowane)1 korzeń pietruszki (ugotowane)kawałek selera (ugotowane)1 mała cebula2 ogórki kiszone1/2 puszki zielonego groszku2 łyżki majonezuPrzyprawy: sól, pieprz.Wykonanie:Wszystkie wymienione wyżej warzywa pokroić w kostkę.Starannie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać majonez.Wymieszać.Odstawić do lodówki na ok 1/2 godziny aby połączyły się smaki.Podać schłodzoną.Uwaga: Do dekoracji użyłam skórki jabłka oraz plastry kiszonego ogórka.