< Owsianka z jabłkiem, bananem i cynamonemOwsianka mocno owocowa >Owsianka z owocami leśnymiPorcja na 1 osobę:1 kubek mleka ( ok. 300 ml)1 łyżeczka cukru3 łyżki płatków owsianych + 1 łyżka otrąb owsianych(jeśli nie mamy otrąb to dajemy same płatki owsiane 4 łyżki)owoce leśne np. jagody, jeżyny lub mix obydwuWykonanie:Do gotującego się mleka wsypać płatki owsiane i otręby, gotować na małym ogniu, mieszając. Płatki będą nam mięknąć i pęcznieć. Tak naprawdę od nas zależy jaka ma być gęstość naszej owsianki, każdy lubi inaczej.Należy pamiętać że owsianka pęcznieje będąc dłużej w mleku.Jeżeli jest dla nas za gęsta, dodajmy trochę mleka . Jeśli jest za rzadka, dodajmy troszkę płatków np. 1 łyżkę.Na wierzch układamy owoce leśne ( teraz miałam tylko mrożone jeżyny, musiałam je dosłodzić słodzikiem)Latem na pewno taka owsianka smakuje rewelacyjnie.Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Owsianka z jabłkiem, bananem i cynamonemOwsianka mocno owocowa >