ßßß
Antrykot nacieramy oliwą, posypujemy solą i pieprzem - odstawiamy (najlepiej na noc, jeśli ma być grillowany tego samego dnia to na ok 1 -2h) aby się zamarynował.
Pomidory należy sparzyć, zdjąć z nich skórę i drobno posiekać. Do pomidorów dodać posiekaną kolendrę, czerwoną cebulę oraz chili. Jako dressing - wymieszać sok z limonki, olej sezamowy, sól i pieprz. Mięso przed grillowaniem musi być w temperaturze pokojowej. Stopień wysmażenia mięsa jest już zależny od naszych upodobań.
Gotowy antrykot odkładamy aby odpoczął (odda w tedy soki, które również wetrzemy w naszą ciabattę - Czyli najlepsze co może być :)). Ciabattę nacieramy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C aby była ciepła i chrupiąca. Następnie wykładamy na nią salsę. Antrykot kroimy w cienkie plastry, układamy na salsie. Następnie na ciabattę układamy rucolę. Górną częścią ciabatty wycieramy soki z antrykotu i zamykamy naszą mega pyszną kanapkę. Jeśli macie w domu takiego mięsożercę jak mój cukier będzie wniebowzięty ;)SMACZNEGO !