Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Autor Magazyn Kuchnia

Fot. Marcin Kiełbiewski
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
6 pokrojone w kostkę
piersi kurczakaMarynata:
po 1 szklance
wody i
ginupo 1/4 szklance toniku i
soku z cytryny1 posiekana
cebula2 roztarte ząbki
czosnku1 łyżeczka suszonej
bazyliisól i świeżo mielony
pieprzKurczak 'Gin z tonikiem' - sposób przygotowania: W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty. Wkładamy
kurczaka, marynujemy 20-30 min.
Mięso wyjmujemy, marynatę zostawiamy. Rozgrzewamy grill w piekarniku.
Mięso nadziewamy na wykałaczki, pieczemy 4-6 minut z jednej strony,
potem odwracamy i pieczemy kolejne 4-6 minut. Robimy sos: marynatę przecedzamy do rondelka, gotujemy, aż odparuje i zgęstnieje. Szaszłyczki polewamy sosem i podajemy. Uwaga: wykałaczki na szaszłyki przed pieczeniem najlepiej namoczyć w wodzie, aby się nie spaliły.
Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.
Zobacz też:
Domowe
sokiOprawa stołu