Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Marta GesslerCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Sok
imbirowy - składniki:łyżka startego świeżego
imbiru1/2 pokrojonego
melona100 ml świeżo wyciśniętego
soku pomarańczowego4 kostki
loduSok
imbirowy - sposób przygotowania: Wszystkie składniki włożyć do blendera i ubić na gładką masę. Przelać do szklanki. Gotowe.Smaki z Orient Expressu - orientalne przepisy

około 5 minut. Imbir/galangal Smak i aromat
imbiru można określić jako czysty, który nadaje subtelności delikatnym potrawom i wzmacnia smak potraw ciężkich.
Imbir jest składnikiem większości orientalnych potraw i warto pokusić się o przygotowanie soku
imbirowego, który delikatnie zaakcentuje nasze
Egzotyczne przyprawy i dodatki do dań. Jak ich używać?

lub
dyniowym , a także w lodach (na przykład
rabarbarowych ). Z
imbiru przygotowuje się też
nalewki oraz aromatyczny sok. Sok
imbirowy 5 szklanek
wody 2
cytryny 160 g świeżego
imbiru 80 g
cukru trzcinowego gałązka świeżej
mięty Korzeń
imbiru obieramy ze skórki, drobno kroimy i miksujemy naPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu