Wykonanie
Ta surówka, to bomba witaminowa: zawiera witaminy A, B i C, jak również: żelazo, potas, magnez, wapń, itd.Polecam ją wszystkim, ale w szczególności osobom chorym na anemię, lub chcącym poprawić niezbyt dobre
wyniki krwi.2 duże
marchewki1 mały
burak5
rzodkiewekprzyprawa włoska od
pomidorów (lub dowolna do sałatek)
czosnek suszony (opcjonalnie
czosnek niedźwiedzi)dowolna
oliwa, najlepiej bezsmakowa1-2 łyżki siekanej
natki pietruszki (można więcej, jeśli ktoś lubi)
Marchewki i
buraka obierz, a następnie posiekaj robotem "S" w drobną kostkę (ewentualnie zetrzyj na tarce).
Rzodkiewki oraz
natkę pietruszki również posiekaj na drobno.Przełóż warzywa do miski, przypraw, polej
oliwą i wymieszaj.