Przepis na taką sałatkę moja mama dostała od koleżanki z pracy. Sałatka ekspresowa, robi się ją dosłownie w 5 minut. Bardzo zdrowa, zawiera dużo białka i witamin, jest pożywna i syci na długo.Polecam ją zwłaszcza osobom, które nie jedzą mięsa. Miseczka takiej sałatki zastąpi porządny kawał mięsa.Składniki:puszka białej fasolipuszka czerwonej fasolipuszka kukurydzypuszka ciecierzycypuszka soczewicyczerwona cebulapęczek zielonej pietruszki3-4 łyżki octu balsamicznegopieprzWarzywa z puszek odsączyć i przelać zimną wodą. Cebulę drobno pokroić, natkę pietruszki posiekać. Do warzyw dodać ocet (można dodać więcej lub mniej w zależności od tego jak lubicie), cebulę i natkę. Doprawić pieprzem. Najlepiej smakuje po kwadransie, kiedy smaki się połączą.