Wykonanie
Deserki zawsze się sprawdzają kiedy nie mamy pomysłu na smaczną, słodką i lekką przekąskę. Bardzo efektownie wyglądają, pysznie smakują i wszyscy chętnie je zjadają.
SKŁADNIKI : na cztery pucharki300 g
truskawek świeżych lub mrożonych1 duża łyżka
żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklance gorącej
wody300 ml
jogurtu greckiego, naturalnego3 łyżki
cukru2
bananysok z cytryny4 łyżki
musli czekoladowegopłatki czekolady do posypania
owoce i
mięta do dekoracjiPRZYGOTOWANIE :
Truskawki myjemy, mielimy blenderem i słodzimy. Wlewamy rozpuszczoną
żelatynę, mieszamy i rozlewamy do pucharków. Chłodzimy aż masa zastygnie, następnie
banany obieramy, kroimy w plastry i skrapiamy
sokiem z cytryny, układamy do pucharków.
Jogurt mieszamy z resztą
cukru i
musli, nakładamy na
owoce, posypujemy resztą
musli i
płatkami czekolady. Na wierzch kładziemy świeże
truskawki. Deserki podajemy schłodzone. Smacznego.