ßßß
Cookit - przepis na Roladki z bakłażana
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Roladki z bakłażana
Składniki
Bakłażan
Oliwa z oliwek
Czosnek
Ser ricotta
Sól
Pieprz
Pieprz czerwony
Ocet balsamiczny
Zioła
Bazylia
Tymianek
Oregano
Wykonanie
Jeśli lubicie
bakłażany
roladki z
bakłażana
pewnie Wam posmakują. Niestety są dość pracochłonne.
Składniki:
bakłażan
oliwa
3 ząbki
czosnku
ricotta
sól
pieprz
pieprz czerwony
ocet balsamiczny
zioła
(świeża
bazylia
,
tymianek
,
oregano
...)
Przygotowanie:
Bakłażana
pokrójcie na wzdłuż na cienkie plastry. Posypcie obficie
solą
i odstawcie na 2 godziny. Po tym czasie
wodę
odlejcie. Z 2 ząbków
czosnku
(przeciśniętych przez praskę),
oliwy
(3-4 łyżki),
octu balsamicznego
(2 łyżki) przygotujcie marynatę.
Bakłażany
osuszcie ręcznikiem i dokładnie wymieszajcie z marynatą. Pieczcie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut aż zmiękną i zaczną się rumienić.
Ricottę
przyprawcię
solą
,
pieprzem
,
pieprzem czerwonym
(dokładnie rozetrzyjcie go w dłoniach), dodajcie przeciśnięty ząbek
czosnku
i posiekane
zioła
. Nakładajcie masę na ostudzone
bakłażany
i zwijajcie w roladki. Wstawcie do lodówki na 2 godziny. Roladki
bakłażanowe
są pyszne.
Źródło:
http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2013/09/roladki-z-bakazana.html
Przepisy powiązane
SZYBKI SOS POMIDOROWY
SZYBKI SOS POMIDOROWY
SZYBKI SOS POMIDOROWY
SZYBKI SOS POMIDOROWY
SZYBKI SOS POMIDOROWY
Składniki powiązane (0)