ßßß
Cookit - przepis na Pasta z kolendry i czerwonej fasoli - prosta i pyszna!
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta z kolendry i czerwonej fasoli - prosta i pyszna!
Składniki
Kolendra
Fasola czerwona
Papryka czerwona
Orzech włoski
Oliwa z oliwek
Czosnek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Do
kolendry
trzeba się przekonać. Ale jak już pokochacie jej smak, ciężko będzie w kuchni obyć się bez tego aromatu.
Składniki:pęczek
kolendry
puszka
czerwonej fasoli
czerwona papryka
150 g
orzechów włoskich
oliwa
ząbek
czosnku
sól
pieprz
Przygotowanie:Pokrojoną
paprykę
zmiksujcie z
orzechami
,
czosnkiem
i
oliwą
.
Oliwę
dolewajcie w trakcie, kontrolując gęstość (chodzi o to, by uzyskać dość gęstą pastę). Dodajcie
kolendrę
,
sól
i
pieprz
. Wymieszajcie z
fasolką
(można ją też zmiksować i tak jest w przepisie, ale ja wolę jak
fasola
jest cała). Pasta kolendrowa jest idealna na kanapki lub jako przystawka.
Źródło:
http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2013/06/pasta-z-kolendry-i-czerwonej-fasoli.html
Przepisy powiązane
Pesto pietruszkowo-bazyliowe
Gruzińska sałatka z buraków
Pesto pietruszkowo-bazyliowe
Gruzińska sałatka z buraków
Pesto pietruszkowo-bazyliowe
Składniki powiązane (0)