ßßß
Cookit - przepis na Szybkie ciastka francuskie z mascarpone - jak zrobić
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szybkie ciastka francuskie z mascarpone - jak zrobić
Składniki
Ciasto francuskie
Ser mascarpone
Jajko
Cukier
Laska wanilii
Śmietana
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Ciasto francuskie
jest idealne do szybkich wypieków.
Serek
mascarpone
może posłużyć za idealne nadzienie. Wykonanie: 25 minut. Czas: start!
Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego
1 opakowanie
serka mascarpone
1
jajko
1 łyżka
cukru
1
laska wanilii
1 łyżka
śmietany
(opcjonalnie)
oliwa
do nasmarowania blachy
Przygotowanie:
Ciasto francuskie
(dobrze rozmrożone) pokrójcie na kwadraty.
Serek
mascarpone
rozmieszajcie z
cukrem
,
żółtkiem
i
wanilią
(
laskę wanilii
przekrójcie wzdłuż i ostrzem noża wyjmijcie aromatyczną zawartość). Jeśli masa będzie bardzo gęsta, dodajcie łyżkę
śmietany
- ale nie więcej, bo masa wypłynie w trakcie pieczenia. Na każdy kwadracik nakładajcie łyżkę masy i dokładnie zawijajcie brzegi. Układajcie na nasmarowanej
oliwą
blasze. Gotowe koperty z
ciasta francuskiego
posmarujcie roztrzepanym
białkiem
. Pieczcie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Smacznego -
ciasteczka
z
ciasta francuskiego
z
serkiem mascarpone
są idealne do porannej
kawy
.
Źródło:
http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2012/12/szybkie-ciastka-francuskie-z-mascarpone.html
Przepisy powiązane
RURKI FRANCUSKIE Z KREMEM MASCARPONE
RURKI FRANCUSKIE Z KREMEM MASCARPONE
RURKI FRANCUSKIE Z KREMEM MASCARPONE
RURKI FRANCUSKIE Z KREMEM MASCARPONE
RURKI FRANCUSKIE Z KREMEM MASCARPONE
Składniki powiązane (0)