ßßß Cookit - przepis na Skrzaty wpraszają się na grillowaną kanapkę!

Skrzaty wpraszają się na grillowaną kanapkę!

nazwa

Wykonanie

ENGLISH VERSION - scroll down
Nieśmiało acz znacząco dały znak o swoim istnieniu. Jeszcze nie wiem kim są, póki co udało im się wprosić na moją grillowaną kanapkę! A właśnie... możecie nazwać ją również tostem, grzanką, a po dodaniu szynki "croque-monsieur". Tę szybką przekąskę przygotowuje się na patelni dzięki czemu kanapki nie tracą na swej objętości. Posmarowane masłem zewnętrzne strony pieczywa stają się chrupkie i ładnie opieczone. Patelnia w ruch! Może tajemniczy goście znowu się pokażą...?
Składniki:
4 kromki pełnoziarnistego chleba (u mnie razowy ze słonecznikiem)
2 plastry sera żółtego
pokrojony w cienkie półplastry por lub inne Wasze ulubione dodatki do sera
masło do posmarowania
do podania:
pomidory lub ketchup
Przygotowanie:
Na dwóch kromkach chleba rozłożyć ser, posypać go pokrojonym porem, dodać ewentualnie inne składniki i przykryć pozostałymi kromkami. Tak przygotowane kanapki z obu stron posmarować cienko masłem i smażyć na średnim ogniu po ok. 3 minuty z każdej strony - do zarumienienia pieczywa i do roztopienia sera. Gotowe kanapki można pokroić w trójkąty. Podawać z pomidorem, ketchupem albo bez przybrania. Smacznego!
Grilled sandwich (serves 1):
4 slices of brown bread
2 slices of cheese
about 1 tablespoon chopped leeks
butter
tomatoes or tomato sauce for serving
Preparation:
Put each slice of cheese and half of leeks between two bread slices. Do the same with the rest of ingredients. Cover the outer sides of bread with the thin layer of butter. Fry on the preheated pan on the low heat until bread is golden and crunchy, then flip over and fry for few more minutes until cheese is soft. Serve hot.
Thanks for looking! Feel free to comment in English!
Źródło:http://smakocie.blogspot.com/2012/01/skrzaty-wpraszaja-sie-na-grillowana.html