ßßß
Składniki:4 kromki pełnoziarnistego chleba (u mnie razowy ze słonecznikiem)2 plastry sera żółtegopokrojony w cienkie półplastry por lub inne Wasze ulubione dodatki do seramasło do posmarowaniado podania:pomidory lub ketchupPrzygotowanie:Na dwóch kromkach chleba rozłożyć ser, posypać go pokrojonym porem, dodać ewentualnie inne składniki i przykryć pozostałymi kromkami. Tak przygotowane kanapki z obu stron posmarować cienko masłem i smażyć na średnim ogniu po ok. 3 minuty z każdej strony - do zarumienienia pieczywa i do roztopienia sera. Gotowe kanapki można pokroić w trójkąty. Podawać z pomidorem, ketchupem albo bez przybrania. Smacznego!

Grilled sandwich (serves 1):4 slices of brown bread2 slices of cheeseabout 1 tablespoon chopped leeksbuttertomatoes or tomato sauce for servingPreparation:Put each slice of cheese and half of leeks between two bread slices. Do the same with the rest of ingredients. Cover the outer sides of bread with the thin layer of butter. Fry on the preheated pan on the low heat until bread is golden and crunchy, then flip over and fry for few more minutes until cheese is soft. Serve hot.Thanks for looking! Feel free to comment in English!