Wykonanie
omlet
serowy z
jabłkiem i powidłami śliwkowymi,
kakaocheesecake omelette with apple and plum jam, cocoa
W ten weekend ma miejsce wielkie plackowanie. A co - trzeba nadrabiać! Tym razem zagościł u mnie omlet, który smakiem pobija chyba nawet słynne serniczki z patelni, których wciąż jestem fanką. Przepis podejrzałam na blogu Jey, odpowiednio do swoich preferencji zmodyfikowałam, i tak powstało dzisiejsze śniadanie, które w dodatku wirtualnie jem wraz z
Magdą . :) Kiedy ostatnio na ask.fm dostałam pytanie, czy abyśmy się nie pokłóciły, szczerze się roześmiałam. Tak to jest, że kiedy nie wyobrażamy sobie dnia bez pisania do siebie, poruszając każdy możliwy aspekt życia, nie chcemy dublować się na blogach. Niemniej, podejrzewaniem poruszone, postanowiłyśmy przypomnieć Wam o naszym duecie i myślę, że ten przepyszny omlet był naprawdę dobrym wyborem. Pozostaje mi zachęcić Was do zrobienia go./1 porcja/- 1/2 kostki
twarogu (125g)- 1
jajko- 1 łyżka
mąki żytniej- 1 łyżeczka
miodu- odrobina ekstraktu z
wanilii-
masło do smażenia
Twaróg miksujemy z
jajkiem do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy
miód,
mąkę,
proszek do pieczenia i ponownie miksujemy. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony, uważając przy przewracaniu omletu - jest dosyć gruby.
Miłej niedzieli.Pytania:ask.fm