ßßß
migdałowe naleśniki z twarożkiem, malinami i kandyzowanym kokosemalmond crepes with cottage cheese, raspberries and candied coconut
Lubicie migdały? Ja - jak najbardziej! Migdałowe naleśniki chodziły mi po głowie już od dłuższego czasu. Zwykle jednak nie chciałam mielić migdałów, albo po prostu brakło mi ich w kluczowym momencie. Tym razem miałam jednak migdałową mączkę, a także idealne w moim mniemaniu dodatki. Wyszło coś, co z pewnością jeszcze powtórzę. Tym razem nawet wygląd może zachęcić. ;)Swoją drogą - macie ochotę na coś dobrego, poza dzisiejszym śniadaniem? Niebawem wraz ze sklepem Skworcu organizuję konkurs z atrakcyjnymi nagrodami. Więcej informacji już w przyszłym tygodniu!
/1 porcja/- 40g mąki żytniej- 15g mąki migdałowej- 1 jajko- 1/4 szklanki mleka- 1/4 szklanki wody gazowanej- 1 szczypta soli- 1 łyżeczka oleju rzepakowego- ziarna z 1/4 laski wanilii*Miksujemy razem wszystkie składniki. Smażymy na rozgrzanej patelni ceramicznej do zarumienienia z obu stron. Nadziewamy twarożkiem zmiksowanym z malinami i odrobiną miodu.