Wykonanie
Ciasto bez mąki?
Czemu nie! Idealne dla osób będących na diecie bezglutenowej. Jeśli chcecie zrobić je w wersji świątecznej - dodajcie łyżeczkę
przyprawy do piernika - będzie obłędne :) Do tego kubek gorącej
kawy i można się delektować dobrym i wilgotnym
kakaowym kawałkiem ciasta :) Ciasto jest dobre dla wegetarian i wegan.

Skladniki:- 1 puszka
czerwonej fasoli- 2
jajka lub 2
banany lub 3 łyżeczki mielonego lnu zalanego wrzątkiem*- 2 łyżki
kakao- 1
banan- 0,5 łyżeczki płaskiej
sody oczyszczonej- 1 łyżka mielonego lnu- 1 łyżka
miodu- opcjonalnie dodać
przyprawę do piernika lub sam
cynamon-
cukier puder do oprószenia
Fasolę dokładnie wypłukać na sitku i zblenderować z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 30-45minut, do tzw. "suchego patyczka".Po upieczeniu wystudzić na kratce (wyjąć z formy).Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku.Przed podaniem oprószyć
cukrem pudrem.Smacznego!* mielony len (3 łyżeczki) zalać 6-cioma łyżkami wrzątku, zamieszać i zostawić do napęcznienia