ßßß
SKŁADNIKIokoło 40 dag suchego ciasta z proszkiem do pieczenia Delecta (piernik, biszkopt, babka, ewentualnie kupne ciastka)12 dag serka mascapone;30 dag nutelli lub czekolady;około 10 dag masła;posypka Dekorada Delecty maczek smak truskawkowy;posypka Dekorada Delecty maczek smak owocowy tutit frutti;posypka Dekorada Delecty maczek smak mango;posypka Dekorada Delecty owocowy smak;patyki do lizaków.WYKONANIECiasto kruszymy, aby powstały okruchy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła (troszeczkę odlewamy do polania kuleczek). Dodajemy serek. Do masy czekoladowej dodajemy pokruszone ciasto. Wszystko dobrze mieszamy. Masę wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy i formujemy kulki. Gotowe kuleczki nakładamy na patyczek. Polewamy pozostawiona wcześniej czekoladą i posypujemy kolorowa posypką.
Chciałabym zwrócić Waszą uwagę na nową serię posypek Dekorada Delecta. Posypki te zawierają sok owocowy, naturalny aromat i barwniki pochodzenia naturalnego. Już po otworzeniu torebki możemy przekonać się, że posypki nie są „sztuczne”, a wkoło unosi się piękny owocowy zapach.