ßßß
Składniki dla 2 osób:200 g makaronu orechiette2 łyżki oliwy z oliwek1 szalotka1 papryczka chili125 g szpinaku500 pomidorków koktajlowych lub słoiczek(250ml)mojego przecieruPrzygotowanie:Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną szalotkę i papryczkę chili.Smażymy na średnim ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż szalotka się zeszkli.
Dodajemy pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki lub mój przecier.Gotujemy tak około 30 minut. Jeśli uż yliście przecier z mojego przepisu wystarczą tylko 3 minuty.
W międzyczasie w dużym garnku gotujemy posoloną wodę na makaron. Gotujemy makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu.Gdy pomidorki są już lekko rozgotowane Na samym końcu dodajemy umyty szpinak.
Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 3 minuty.Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię i mieszamy, aż cały sos obklei makaron.Natychmiast podajemy!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)