ßßß
Cookit - przepis na Zapiekanka z tuńczykiem - LCHF
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zapiekanka z tuńczykiem - LCHF
Składniki
Cebula
Masło
Kokos
Brokuły
Tuńczyk
Koncentrat pomidorowy
Natka pietruszki
Śmietana 18%
Sól
Pieprz
Żółty ser
Wykonanie
Pyszna zapiekanka, niskowęglowodanowa, szybka w przygotowaniu. Idealna na lunch lub obiad. Można mrozić.Przepis Klary Desser. Polecam!
Składniki: (4 porcje) 1 dl = 100 ml1
cebula
masło
lub tłuszcz
kokosowy
do smażenia500 g
brokułów
2 małe puszki
tuńczyka
2 łyżki
koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka
natki pietruszki
2 dl
śmietany 18%
sól
,
pieprz
2 dl
sera żółtego
Sposób przygotowania:Włącz piekarnik na 200 °C. Pokrój
cebulę
w kostkę i usmaż na
maśle
na patelni . Dodaj
tuńczyka
,
koncentrat pomidorowy
,
natkę
oraz
śmietanę
i zagotuj. Dodaj
przyprawy
. Całość wymieszaj, zdejmij z ognia. Ugotuj
brokuł
podzielony na różyczki ok 7 minut, następnie wylej
wodę
. W naczyniu żaroodpornym połóż
brokuła
, zalej masą
tuńczykową
i posyp
żółtym serem
. Zapiekaj ok 10 min, aż się
ser
zarumieni. Smacznego!
Źródło:
http://barbaramariawkuchni.blogspot.com/2013/06/zapiekanka-z-tunczykiem-lchf.html
Przepisy powiązane
francuska cebulowa z grzankami i tartym serem
francuska cebulowa z grzankami i tartym serem
francuska cebulowa z grzankami i tartym serem
francuska cebulowa z grzankami i tartym serem
francuska cebulowa z grzankami i tartym serem
Składniki powiązane (0)