ßßß Cookit - przepis na Rosół wołowy z borowikami

Rosół wołowy z borowikami

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
500 g kości wołowych z mięsem
400-500 g steków wołowych
20 g suszonych borowików
włoszczyzna
1 cebula
4 liście laurowe
6 ziarenek ziela angielskiego
garść świeżego lubczyku
2 litry wody
natka pietruszki
świeżo mielony czarny pieprz
sól do smaku (opcjonalnie, ja dodaję płaską łyżeczkę)
PRZYGOTOWANIE:
Do misy multicookera włożyć mięso i cebulę. Nastawić program FRY i czas 15 minut. Obsmażamy mięso razem z cebulą. Po tym czasie ustawiamy program SOUP i czas 1.5 godziny. Dodajemy pozostałe składniki (natkę i lubczyk posiekać), zalewamy wodą (około 2 litry). Rosół podałam z makaronem ryżowym.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/10/roso-woowy-z-borowikami.html