ßßß
Składniki :1 owoc mango50 g masła30 g brązowego cukru60 g płatków owsianych60 g pokruszonych ciasteczek belVita musli z owocamikilka pokrojonych orzechów nerkowca i laskowych200 g serka mascarponepasta waniliowa lub esencja200 g śmietanki 30 %sok z 1/2 cytryny4 łyżki klarownego miodu1.Mango obrać i pokroić w kosteczkę ja zawsze to robię na całym owocu i delikatnie odcinam .2. W rondelku topimy masło wraz z cukrem i dodajemy płatki, pokruszone ciasteczka , orzechy, pra ż ymy na średnim ogniu do przyrumienienia , odstawiamy.3. W misce łączymy mascarpone ze śmietanką dodajemy sok z cytryny i 2 łyżki miodu, esencję waniliowa lub pastę niewielką ilość i dokładnie mieszamy.4. Przyrumienioną mieszankę z ciastkami nakładamy do pucharków i przykrywamy przygotowanym kremem i kostkami mango. Polewamy z wierzchu resztka miodu i dekorujemy miętą .

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy