ßßß
Składniki :60 g drożdży1 łyżka miodu2 szklanki mleka200 g mąki owsianej500 g mąki pszennej typ 500garść płatków owsianychOpis wykonania:Mleko lekko podgrzewamy, drożdże kruszymy do dużej miski dodajemy miód i wlewamy mleko wszystko razem dokładnie mieszamy, dodajemy mąkę owsianą, mieszamy i odstawiamy na 45 min.Następnie dodajemy mąkę pszenną i sól dokładnie zarabiamy ciasto, odstawiamy ponownie na 45 minut.Ponownie zarabiamy ciasto i dzielimy na 10 bułeczek, układamy na blaszce do pieczenia - u mnie wyłożona papierem do pieczenia. Bułeczki posypujemy płatkami owsianymi, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.Piekarnik nagrzewamy do 220 C. wkładamy wyrośnięte bułeczki - ja nacięłam je szkole się ;) w nacięciach.Bułeczki pieczemy 20 minut, po upieczeniu wykładamy na kratkę i studzimy.

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy