ßßß
Składniki :Kurkipo2 listki laurowe do każdego słoiczka3 ziarenka ziela angielskiego na słoiczek2 ziarenka pieprzu czarnego na słoiczek1/2 łyżeczki gorczycy na słoiczekZalewa :2 szklanki wody2-3 łyżki cukru1/3 szklanki octu 10 %1/2 łyżeczki soli2- 3 cebuleOpis wykonania:Oczyszczone i wypłukane grzyby obgotowujemy 5 minut w lekko osolonej wodzie, odsączamy i układamy w słoikach. Przygotowujemy zalewę, dodajemy pod koniec gotowania cebulę pokrojoną w talarki. Gorąca zalewą zalewamy grzyby, dokładnie zakręcamy i odwracamy słoiki do góry dnem do ostygnięcia.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy