Wykonanie
Pyszna i delikatna dzięki dodatkowi
mąki kukurydzianej ma piękny kolor, w sam raz na świąteczny stół :).

Składniki:5
jajek1 i 1/2 szklanki
mąki pszennej100 g
mąki kukurydzianej150 g
margaryny3/4 szklanki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia50 ml
rumu50 ml
soku pomarańczowegoOpis wykonania:
Margarynę ucieramy wraz z
cukrem na puszystą masę, następnie ucieramy cały czas dodając pojedynczo
jajka. Obie
mąki mieszamy z
proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy i ucieramy. Wlewamy
rum i sok dokładnie miksujemy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej i oprószonej
mąką formy.Pieczemy około 50 minut w 180 C.



źródło : Ciasta Domowe kwiecień 2014Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy