Wykonanie
"
Budyń jaglany" to zdrowa i naturalna alternatywa dla znanej nam wszystkim wersji
mlecznej.
Budyń z
kaszy jaglanej nie zawiera glutenu,
cukru ani laktozy. Jak opisać jego smak? Trochę
budyń, trochę krem. Idealny na śniadanie czy podwieczorek... Inspiracja

Składniki:1 szkl.
kaszy jaglanej2 szkl.
wodyszczypta
soli3 łyżki
miodu2 łyżki
kakao1
banan5 łyżek
mleka roślinnego (u mnie
mleko sojowe)garść
rodzynekSposób przygotowania:
Kaszę jaglaną wypłucz na sitku zimną
wodą. Następnie zalej 2 szklankami wrzątku, dodaj szczyptę
soli i gotuj 10 minut. Po tym czasie wyłącz ogień i pozostaw pod przykryciem na kolejne 10 minut. Dodaj
banana,
miód,
kakao,
mleko i sparzone
rodzynki. Wszystko zblenduj mikserem na gładką masę. Przełóż do salaterek. Podawaj na ciepło lub zimno.