Wykonanie
Toffi,Składniki na ciasto:3 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru pudru1/2 kostki
margaryny2
jajka1
cukier waniliowy1/2 szklanki
miodu ( może być
miód sztuczny)1 łyżeczka
sodySkładniki na krem:1/2 l
śmietany kremówki 30%3 łyżeczki
żelatyny lub 2 opakowania śmetanfixuSkładniki na polewę:1 puszka masy
toffi10 dkg
orzechów włoskichDo
mąki dodać wszystkie sypkie składniki następnie posiekać
margarynę i wgnieść widelcem w suche składniki , wlać
miód i dodać
jajka, Wszystko razem wyrobić rękąlub za pomocą miksera.Ciasto wyrabiamy krotko do połączenia się wszystkich składników. Wyrobione ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować dwa placki, Włożyć do przygotowanych form o jednakowej wielkości, wyłożonych papierem do pieczenia.Piec 20 minut w temperaturze 180- 200 stopni C.
Śmietanę ubić , dodać rozpuszczoną w 1/3 szklance
wody żelatynę, Krem wyłożyć na ostudzony placek, przykryć drugim plackiem. Na wierzch rozsmarować masę
toffi , posypać posiekanymi
orzechami włoskimi.Ciasto należy piec 2-3 dni wcześniej, po tym czasie placki zmiękną i potroją swoją objętość,Ciasto z łatwością da się pokroić i będzie pyszne.