Wykonanie
W ostatnią sobotę listopada, wraz z innymi blogerami kulinarnymi
brałam udział w warsztatach zorganizowanych przez firmę Gorenje, znanego producenta AGD. Warsztaty odbyły się w salonie firmowym w Ożarowie Mazowieckim. Jadąc do Ożarowa zupełnie nie wiedziałam jaką formułę spotkania wybierze organizator - oczekiwałam głównie pokazu produkowanych sprzętów. Tak więc miłą niespodzianka był fakt, że demonstracja sprzętów ( o nich napiszę w osobnych postach) była tylko wstępem do wspaniałej zabawy w kuchni. Włoskie menu przygotował Wojtek Lewandowski, i pod jego kierownictwem dzielnie szykowaliśmy pyszne dania.Na początek
sałatka z pieczonych
buraków z gorgonzolą - rewelacjanastępnie -
Sandacz po friulijsku, czyli
ryba z
szynką parmeńską i
borowikami (Friuli Wenecja Julijska to nieduży region w północno-wschodnich Włoszech ze stolicą w Trieście).Na koniec risotto z giczą cielęcą pieczoną z warzywami (Osso Bucco).Wszystkie dania pyszne, dostaliśmy przepisy od autora, może kiedyś się nimi podzielę. :)Poza pysznym jedzeniem warto było posłuchać o produktach firmy Gorenje a
potem zobaczyć jak sprawują się w akcji - ale o tym następnym razemZapraszam do obejrzenia paru zdjęć.
Zaczynamy gotowanie - szykujemy cielęce gicze
i warzywa do giczek
do piekarnika
pieczone
buraczki z dodatkami -
ser i
orzechysmażone
grzyby do
pstrąga