Wykonanie
Niestety nie mam ich zdjeć, bo nie smażyłam ich w domu... więc musi Wam na razie wystarczyć sam opis... Wyglądają jak większośc kotlecików / placuszków z
kaszy gryczanej. Mam nadzieję niebawem wyczyn ten powtórzyć i dzięki temu uzyskać zdjęcia... ale nic nie obiecuję. Stwierdziłam, ze zapisać muszę, bo inaczej znów mi fajny przepis ucieknie...

Składniki :pół szklanki
kaszy gryczanej1 mała
cukinia2 średnie
cebule1 kopiasta łyżka
natki pietruszki3
jajka2 łyżki kopiaste
mąkiew. 2 łyżki kopiaste
startego sera żółtego
sól,
pieprz, tłuszcz do smażeniaWykonanie:
Kaszę ugotować.
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na kwadrans. Po tym czasie odcisnąć nadmiar soku. (nie obierałam
cukinii, to zdjęcie pochodzi z mojego archiwum..)
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni.Następnie wymieszać razem
kaszę,
cukinię,
cebulę,
natkę,
jajka,
mąkę i
ser. Doprawić do smaku.Smażyć na rozgrzanej patelni na rumiano z każdej strony.Wydrukuj przepis