ßßß
Składniki:200g mąki (u mnie jasna i ciemna orkiszowa)pół szklanki cukrupół szklanki miodujajkoszklanka maślankiłyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka sody oczyszczonejłyżka korzennej przyprawy do piernikajabłko100g posiekanej mlecznej czekoladyW dużej misce łączymy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika. W osobnej misce łączymy maślankę, jajko, miód i jabłko starte na drobnych oczkach. Łączymy zawartość obu misek i dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy całość aż składniki się połączą.Papilotki układamy na blasze i wypełniamy każdą ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 25 minut.Gdy babeczki przestygną ozdabiamy je ulubioną polewą, lub lukrem, oraz posypkami, lub kandyzowaną skórką pomarańczową.Smacznego!