Wykonanie
Został słoiczek po
maśle orzechowym Skippy. Chciałam wykorzystać go inaczej niż zwykle, czyli nie na owsiankę. Jest plastikowy, więc nie ma
mowy też o żadnym wypieku...Nieraz spotkałam na blogach gotowane serniki . Pomyślałam, że to całkiem dobry pomysł! W takim razie od razu się się za niego zabrałam. Jest delikatny, kremowy i lekki, zupełnie inny niż te pieczone czy na zimno.
Waniliowy, przełożony kawałkami
banana, podany z
płatkami owsianymi prażonymi z
syropem z agawy i co najlepsze - w słoiczku po
maśle orzechowym . To zdecydowanie jedno z najsmaczniejszych śniadań jakie miałam okazję zjeść!
gotowany serniczek
waniliowy przełożony
bananem, posypany prażonymi
płatkami owsianymi w słoiczku po
maśle orzechowymcooked vanilla cheese
cake with
banana, sprinkled with toasted oat flakes in the peanut butter jar
Składniki:inspiracja - głównie: Moje Wypieki i poprzednie serniczki (tylko inny sposób wykonania)- 150g
serka naturalnego/twarożku zmielonego-
jajko- łyżka budyniu
waniliowego- ok. 1/4 szklanki
mleka- łyżka
syropu klonowego- słoiczek po
maśle orzechowym (lub innym kremie)
Serek wymieszać dokładnie z
jajkiem i
syropem, przełożyć do rondelka i na średnim ogniu gotować do zagęszczenia, ciągle mieszając tak by się nie przypaliło. Pod koniec dodać
budyń wymieszany z
mlekiem i gotować do uzyskania gęstej konsystencji - budyniowej. Odstawić.
Banan pokroić w kosteczkę. Wyłożyć na spód słoiczka. Następnie na to masa serowa, znowu
banan i na koniec
ser. Wszystko zostawić do ostygnięcia, a
potem włożyć do lodówki na całą noc. Rano gotowe. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Po tym śniadaniu mam jeszcze większą ochotę na pełnowymiarową wersję tego sernika.Niedziela? Odpocznijmy :)Szczęście jest jak motyl; im bardziej go gonisz, tym bardziej ci ucieka, lecz gdy zwrócisz swoją uwagę ku innym rzeczom, przyfrunie i usiądzie łagodnie na twoim ramieniu.Henry David Thoreau