Wykonanie
Do prostych dań mnie ciągnie. Tyle spraw na głowie, tyle obowiązków, że już lepiej, gdy w kuchni będzie prościej. Tym samym smacznie i zdrowo!
Kaszy jęczmiennej - pęczak nie
jadłam już
wieki, także chętnie powróciłam do tego smaku. Ugotowałam ją na
mleku wraz z
śmietanką kokosową, a by podkreślić jeszcze smak dodałam wiórki .
Słodycz zawdzięczam
suszonym daktylom i przyznam szczerze, że stęskniłam się za nimi, ale brak mi tych świeżych. Serwuje w najprostszy możliwy sposób - słodki
banan oraz niezastąpione naturalne
masło orzechowe . Delikatnie oprószam
cynamonem . Słodkie, lepkie, otulające podniebienie... :) Nie ma lepszego określenia niż to.



daktylowo-
kokosowy pęczak na
mleku sojowym z
śmietanką kokosową podany z
bananem i
masłem orzechowymdates-coconut pear barley with soy milk and coconut cream served with
banana and peanut butter

Składniki:- 4 łyżki
kaszy jęczmiennej pęczak (60g)- szklanka
mleka sojowego wymieszana z
śmietanką kokosową- posiekane
daktyle- łyżka wiórek
kokosowychKaszę pęczak przepłukać zimną
wodą. Następnie gotować z pozostałymi składnikami, na średnim poziomie, od 20-50 min. do uzyskania pożądanej miękkości. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Myślałam, że dziś odpocznę. Nie ma opcji. Jutro chyba prześpię połowę dnia!?... Nie, to do mnie nie podobne, ale na pewno będzie całodniowy odpoczynek. Dziś po szkole pomęczę trochę nogi, niech mnie muzyka poniesie. Może będzie fajnie.Miłego piątku!