ßßß Cookit - przepis na 846. kokosowe pęczotto.

846. kokosowe pęczotto.

nazwa

Wykonanie

Do prostych dań mnie ciągnie. Tyle spraw na głowie, tyle obowiązków, że już lepiej, gdy w kuchni będzie prościej. Tym samym smacznie i zdrowo! Kaszy jęczmiennej - pęczak nie jadłam już wieki, także chętnie powróciłam do tego smaku. Ugotowałam ją na mleku wraz z śmietanką kokosową, a by podkreślić jeszcze smak dodałam wiórki . Słodycz zawdzięczam suszonym daktylom i przyznam szczerze, że stęskniłam się za nimi, ale brak mi tych świeżych. Serwuje w najprostszy możliwy sposób - słodki banan oraz niezastąpione naturalne masło orzechowe . Delikatnie oprószam cynamonem . Słodkie, lepkie, otulające podniebienie... :) Nie ma lepszego określenia niż to.
daktylowo-kokosowy pęczak na mleku sojowym z śmietanką kokosową podany z bananem i masłem orzechowym
dates-coconut pear barley with soy milk and coconut cream served with banana and peanut butter
Składniki:
- 4 łyżki kaszy jęczmiennej pęczak (60g)
- szklanka mleka sojowego wymieszana z śmietanką kokosową
- posiekane daktyle
- łyżka wiórek kokosowych
Kaszę pęczak przepłukać zimną wodą. Następnie gotować z pozostałymi składnikami, na średnim poziomie, od 20-50 min. do uzyskania pożądanej miękkości. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Myślałam, że dziś odpocznę. Nie ma opcji. Jutro chyba prześpię połowę dnia!?... Nie, to do mnie nie podobne, ale na pewno będzie całodniowy odpoczynek. Dziś po szkole pomęczę trochę nogi, niech mnie muzyka poniesie. Może będzie fajnie.
Miłego piątku!
Źródło:http://prettystrawberries.blogspot.com/2014/10/846-kokosowe-peczotto.html