ßßß Cookit - przepis na Share This Story

Share This Story

nazwa

Wykonanie

Wegańskie donuty z mąki migdałowej podane z karmelowym syropem Walden Farms, pestkami granatu, ciemnymi winogronami i domowym jogurtem waniliowym
Od dziś oficjalnie rozpoczynam "studenckie ferie" !
Teraz należy się odpoczynek :-)
***
WEGAŃSKIE PĄCZKI MIGDAŁOWE
/przepis własny/
80 g mąki z hiszpańskich migdałów (u mnie Sukrin)
około 160 ml naturalnego mleka sojowego Alpro
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka syropu daktylowego
olej kokosowy
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Powinna być gęsta, ale łatwo spływać po łyżce.
Smażyć około 7 minut w wypiekaczu do donutów.
Wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/02/jak-karnawa-to-paczki.html