Wykonanie
Do
kawy i do
herbaty;)I nawet do dobrego
wina pasują -
ciasteczka kakaowe.Rozpływają się w ustach i są tak kruche, że małe łapki nie mogą ich dotykać ;) Zanim trafią do małej buzi zdążą odwiedzić podłogę ;)Na jeden kęs, ale za to jaki...

Składniki:30 dag
mąki20 dag
margaryny10 dag
cukru pudru3
żółtka2 łyżeczki
proszku do pieczeniakakao (dla koloru i smaku;)Przygotowanie:
Margarynę z
mąką posiekać nożem, dodać resztę składników. Zarobić gładkie ciasto.Ciasto
kakaowe rozwałkować i wykrawać małe
ciasteczka (takie na jeden kęs). Upiec w 180 stopniach i wystudzić.Udekorować polewą i ładnymi ozdobami, mogą być świąteczne ;)I już można się delektować pysznym kawałeczkiem
ciasteczka:)
