Wykonanie
Przygotujmy
kakaowy biszkopt o wysokości ok. 2 cm ze średniej blaszki5
bananówKremówka 30% ½ litraFix do kremówki – 2 sztuki2 łyżki
cukru pudruKrówki ok. 15
cukierków2 łyżki kremówkiDo przygotowania tego deseru potrzebujemy specjalnych foremek. Nie wiem czy takie można kupić w sklepie, ja zrobiłam je z płaskich plastikowych butelek, które pocięłam na wysokość ok. 8 cm . Przy pomocy każdej foremki wycięłam podstawę z
biszkoptu, który wcześniej zwilżyłam. Do foremki z
biszkoptem na dnie, wyłożyłam kremówkę ubitą z
fixem. Na każde
ciastko nałożyłam kawałek
banana.
Krówki roztopiłam z kremówką i polałam
banany. Po ok. 3 godzinach w lodówce, można je wyjąć z foremek.
Ciastka wyglądają bardzo efektownie, no i są pyszne.