Moja rodzina bardzo lubi ciasta z owocami, więc postanowiłam zrobić szybkie ciasto bananowe. Piszę że szybkie, bo wystarczy wcześniej upiec biszkopt a ciasto można przygotować kiedy tylko masz ochotę na coś słodkiego.Bita śmietana z pieczonymi bananami tworzy pyszną piankę, która posmakuje najbardziej wybrednym smakoszom deserów.Upiec biszkopt z 4 jajMasa bananowa:5 bananów1/2 litra śmietany kremówki1-2 łyżki cukru pudru3 łyżki żelatynyWykonanie:Banany w całości zapiec w piekarniku aż do momentu uzyskania czarnego koloru skórki ok. 10 minut. Po przestygnięciu obrać i zmiksować. Śmietanę ubić z cukrem i dodać zmiksowane banany, na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody.Dodatki:4 banany2 galaretki zielone (przygotować według przepisu)Na biszkopt wyłożyć masę bananową, następnie rozłożyć plasterki bananów i całość zalać tężejącą galaretką.Smacznego!