ßßß
D odatkowo do dekoracji przyda się - rękaw cukierniczy z małą zaokrągloną końcówką (taką jak obok)Przygotowanie:Serek mascarpone miksujemy z kremówką oraz cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie rozcinamy torebki z herbatą i wsypujemy ich zawartość do ubitej masy. Mieszamy delikatnie łyżką. Namoczone w zaparzonej herbacie biszkopty układamy w pucharkach na przemian z gotowym kremem herbacianym. Dwie warstwy powinny wystarczyć. UWAGA! (zostawiamy 4 biszkopty i 2 łyżki masy herbacianej do dekoracji). Na ostatniej warstwie kremu układamy (po dwa na porcję) całe, nienamoczone biszkopty. Dekorujemy je herbacianą masą, używając rękawa cukierniczego, a na koniec posypujemy kakao. Smacznego!Tiramisu w wersji dietetycznej:Do kremu użyj serka President 0% (ok. 300g). Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 50-100ml wrzątku, cukier puder wedle uznania i zmiksuj całość.