Wykonanie
przepis : (6 babeczek)3/4 szklanki
mąki pełnoziarnistej100g świeżego (!)
szpinakuszklanka wiórek
kokosowych1/3 szklanki
cukrupół szklanki
mleka roślinnego (u mnie
sojowe)1/4 szklanki
olejułyżeczka
octu (nie wpływa na smak, można użyć jakiegokolwiek)łyżeczka
proszku do pieczeniaSkładniki mokre zblendowałam razem z liśćmi
szpinaku. Składniki suche wymieszałam i połączyłam z mokrymi. Przełożyłam do foremek, wierzch obsypałam wiórkami i piekłam w 180stopniach przez 25 minut.Powoli trzeba kończyć leniuchowanie i brać się porządnie do roboty. Właściwie to nawet się cieszę na powrót do szkoły, bo z samomotywacją jeżeli chodzi o naukę u mnie jest dość ciężko. Potrzebuję, żeby ktoś mną wstrząsnął i żebym wreszcie wiedziała, że MUSZĘ z siebie dać więcej.Za to dziś zakończyłam przerwę świąteczną miłym akcentem- udało mi się zrobić zapas wszystkiego, czego potrzebuję:
masło orzechowe, tahini, mnóstwo
bakalii i
mleko sojowe. Powoli pustki w szafkach kuchennych zaczęły dawać o sobie znać.Udanego popołudnia!