ßßß Cookit - przepis na Ryba w zalewie ketchupowej

Ryba w zalewie ketchupowej

nazwa

Wykonanie

Smaczna ryba przygotowana na święta. Przepis od długiego czasu miałem zapisany na kartce, więc w końcu musiałem go wykorzystać.
Składniki :
- 5 - 6 filetów z morszczuka,
- sól,
- mąka,
- olej do smażenia,
- 3 - 4 ogórki konserwowe,
Zalewa :
- 1/2 szklanki zalewy z ogórków konserwowych,
- 1/4 szklanki oleju,
- 1/2 szklanki wody,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 3/4 szklanki pikantnego ketchupu,
- kilka kropli tabasco,
- kilka ziaren ziela angielskiego,
- kilka ziaren pieprzu,
- sól,
- cebula pokrojona w kostkę.
Wykonanie :
Rybę pokroić na 2 - 3 części, posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do naczynia i przełożyć warstwy pokrojonymi w kostkę ogórkami konserwowymi. Składniki zalewy zagotować i najlepiej posmakować czy jest dość pikantna i słona. Gorącym sosem zalać usmażoną rybę, wystudzić i wstawić do lodówki na minimum dobę.
Źródło:http://przepisymikolaja.blogspot.com/2015/12/ryba-w-zalewie-ketchupowej.html