Wykonanie
Smaczna
ryba przygotowana na święta. Przepis od długiego czasu miałem zapisany na kartce, więc w końcu musiałem go wykorzystać.
Składniki :- 5 - 6 filetów z
morszczuka,-
sól,-
mąka,-
olej do smażenia,- 3 - 4
ogórki konserwowe,Zalewa :- 1/2 szklanki zalewy z
ogórków konserwowych,- 1/4 szklanki
oleju,- 1/2 szklanki
wody,- 3 łyżki
koncentratu pomidorowego,- 3/4 szklanki pikantnego
ketchupu,- kilka kropli
tabasco,- kilka ziaren
ziela angielskiego,- kilka ziaren
pieprzu,-
sól,-
cebula pokrojona w kostkę.Wykonanie :
Rybę pokroić na 2 - 3 części, posolić, obtoczyć w
mące i usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do naczynia i przełożyć warstwy pokrojonymi w kostkę
ogórkami konserwowymi. Składniki zalewy zagotować i najlepiej posmakować czy jest dość pikantna i słona. Gorącym sosem zalać usmażoną
rybę, wystudzić i wstawić do lodówki na minimum dobę.