Wykonanie
Piernik w nietypow ym kształ cie . Upiekłam go w formie do babki zamiast keksówki i tak oto powstała babka piernikowa. :-) Wilgotn a i smaczny, bardzo prost a i szybk a w przygotowaniu. Ciasta z
miodem (czyli tradycyjny piernik) potrze bują czasu by zmięknąć, to jest miękkie od razu. Upieczone dzień przed Świętami będzie doskonałe. Polecane dla k ulinarnych leniuszków. ; -)

2 szklanki
mąki pszennej3/4 szklanki
cukru1 szklanka
oleju rzepakowego1
jajko1 szklanka
mleka4 łyżki
konfitury wiśniowej2 łyżki
kakao2 łyżeczki
przyprawy do piernika1 łyżeczka
sody oczyszczonejszczypta
soli1 tabliczka
czekoladywiśnie kandyzowane1. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.2. Masę przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem.3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem przez około 40 minut.4. Polewamy rozpuszczoną
czekolady. Układamy kandyzowane
wiśnie.




