ßßß
 
            
        

 Składniki:½ kg ziemniakówPrzyprawa do ziemniaków6 pałek z kurczakaMarynata:150 ml majonezu2 czubate łyżki ostrej musztardy3 ząbki czosnku1 łyżka suszonej warzywnej jarzynki2 łyżki oliwy½ łyżeczki soli1 łyżeczka słodkiej papryki½ łyżeczki wędzonej paprykiPieprz czarny świeżo mielony do smakuSposób przygotowania:Ziemniaki obieram, myję kroję na małe cząstki, oprószam solą do smaku oraz przyprawą do ziemniaków, układam w naczyniu żaroodpornym.Czosnek obieram, przeciskam przez praskę ucieram go z oliwą oraz solą i papryką słodką i wędzoną, taką mieszanką nacieram pałki, i wstawiam na godzinę do lodówki.Majonez łączę z musztardą oraz suszoną jarzynką.Pałki po wyjęciu z marynaty olejowej maczam w marynacie majonezowej i układam na ziemniakach, całość przykrywam folią aluminiową i piekę godzinę w temp 180*c.Na kilka minut przed końcem pieczenia, pałki odkrywam z folii , aby złapały rumieńca.Podaje gorące z ulubionym bukietem, surówek.Smacznego!
Składniki:½ kg ziemniakówPrzyprawa do ziemniaków6 pałek z kurczakaMarynata:150 ml majonezu2 czubate łyżki ostrej musztardy3 ząbki czosnku1 łyżka suszonej warzywnej jarzynki2 łyżki oliwy½ łyżeczki soli1 łyżeczka słodkiej papryki½ łyżeczki wędzonej paprykiPieprz czarny świeżo mielony do smakuSposób przygotowania:Ziemniaki obieram, myję kroję na małe cząstki, oprószam solą do smaku oraz przyprawą do ziemniaków, układam w naczyniu żaroodpornym.Czosnek obieram, przeciskam przez praskę ucieram go z oliwą oraz solą i papryką słodką i wędzoną, taką mieszanką nacieram pałki, i wstawiam na godzinę do lodówki.Majonez łączę z musztardą oraz suszoną jarzynką.Pałki po wyjęciu z marynaty olejowej maczam w marynacie majonezowej i układam na ziemniakach, całość przykrywam folią aluminiową i piekę godzinę w temp 180*c.Na kilka minut przed końcem pieczenia, pałki odkrywam z folii , aby złapały rumieńca.Podaje gorące z ulubionym bukietem, surówek.Smacznego!