Wykonanie
składniki* 100 g
łososia wędzonego na zimno* 1
sałata strzępiasta* 1/2
avocado* 1/2 długiego
ogórka wężowegodressing* 1/2 kubka
jogurtu naturalnego* 1 pęczek
koperku* 1 ząbek
czosnku*
sól,
pieprzsposób wykonaniaUmytą i osuszoną
sałatę pokroić na mniejsze kawałki, pokroić
łososia,
ogórka obrać, przekroić na pół i pokroić wzdłuż na cienkie plastry .
Wszystkie składniki umieścić w misce lub pojemniku.Przygotować dressing.
Czosnek obrać przecisnąć przez praskę,
koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać.
Czosnek i
koperek dodać do
jogurtu, wymieszać, doprawić
pieprzem i
solą, a następnie przelać do składników na
sałatkę i wszystko wymieszać.Po wymieszaniu
sałatka od razu jest gotowa do podania.Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.