ßßß
Cookit - przepis na Bigos z młodej kapusty
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bigos z młodej kapusty
Składniki
Kapusta młoda
Pieczarki
Kiełbasa zwyczajna
Boczek wędzony
Koperek
Koncentrat pomidorowy
Papryka czerwona
Ziele angielskie
Sól
Pieprz
Wykonanie
Uwielbiam ten pierwszy wiosenny bigos, kiedy w sklepach pojawia się
młoda kapusta
. Możemy go przygotować wcześniej i przechowywać w słoikach w lodówce. Jak oczywiście zdążymy cokolwiek schować.
2 główki
młodej kapusty
300 g
pieczarek
300
kiełbasy zwyczajnej
100 g
boczku wędzonego
Pęczek
koperku
150 g
koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka ostrej
czerwonej papryki
4
ziela angielskie
Sól
Pieprz
Młodą kapustę
dokładnie myjemy i szatkujemy w drobne piórka. Przekładamy do garnka i podlewamy ok. 750 ml
wody
. Gotujemy do zmniejszenia objętości.
Pieczarki
kroimy w plasterki, dokładamy do
kapusty
.
Kiełbasę
oraz
boczek
kroimy w kosteczkę,
koperek
siekamy. Wszystko dodajemy do
kapusty
. Doprawiamy
zielem angielskim
,
solą
i
pieprzem
. Na końcu dodajemy
koncentrat pomidorowy
. Bigos gotujemy na wolnym ogniu do miękkości (ok. 30 minut).
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/06/bigos-z-modej-kapusty.html
Przepisy powiązane
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY, KIEŁBASY I PIECZAREK - WARIACJA NR 1
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY, KIEŁBASY I PIECZAREK - WARIACJA NR 1
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY, KIEŁBASY I PIECZAREK - WARIACJA NR 1
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY, KIEŁBASY I PIECZAREK - WARIACJA NR 1
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY, KIEŁBASY I PIECZAREK - WARIACJA NR 1
Składniki powiązane (0)