ßßß Cookit - przepis na Kotlety po mazursku

Kotlety po mazursku

nazwa

Wykonanie

Zapraszam do mojej mazurskiej kuchni. W niej zawsze smacznie, syto i kolorowo! Roladki z farszem z jajek i szynki uświetnią każdą domową uroczystość czy niedzielny obiad!
1 kg schabu wieprzowego
Sól, Pieprz
Farsz:
3 jajka
Pęczek koperku
30 dag szynki konserwowej
10 dag sera
Sól
Pieprz
2 łyżki keczupu
Panierka:
3 jajka
Bułka tarta
Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/06/kotlety-po-mazursku.html