Dziś będzie szybko i z niewielkiej ilości produktów. Ale to nie znaczy, że będzie niesmacznie, wręcz przeciwnie.Szybki i bardzo mięsny pomysł na obiad. Do tego dania możemy wykorzystać każdą kiełbaskę. Świetny pomysł na tzw ,,czyszczenie lodówki”. Danie z wykorzystaniem produktów ze sklepu Piątnicy.500 g wędzonego boczku300 g kiełbasy toruńskiej3 ogórki kiszone3 cebule5 ziaren jałowca Piątnica (kupisz tutaj)3 łyżki keczupu1 łyżeczka słodkiej paprykiSólPieprzWędzony boczek kroimy w paseczki, kiełbaskę w kosteczkę. Cebulkę kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanej patelni. Następnie dokładamy boczek z kiełbasą, podsmażamy. Całość przekładamy do garnka, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na wolnym ogniu. Po 15 minutach dokładamy pokrojone w kosteczkę kiszone ogórki, keczup i przyprawy.