ßßß Cookit - przepis na Biała kiełbasa pieczona w cydrze

Biała kiełbasa pieczona w cydrze

nazwa

Wykonanie

Bardzo aromatyczna kiełbasa z lekkim wyczuwalnym smakiem jabłkowego cydru i majeranku wszystkie te aromaty doskonale się komponują.
Składniki:
6 kiełbasek białych surowych
1 szklanka cydru
olej
2 cebule pokrojone na niezbyt cienkie krążki
pieprz
sól
100 gr boczku wędzonego
majeranek
papryka słodka i ostra
Kiełbasę gdzie nie gdzie nacinamy. Przyprawiamy dokładnie z każdej strony wszystkimi przyprawami. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy cydrem i rozkładamy cebulę i boczek, posypujemy jeszcze delikatnie majerankiem i solą, podlewamy odrobina oleju. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i piec kiełbasę około 50 minut w tej temperaturze po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200-210 stopni i piec jeszcze około 10 minut.
Źródło:http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2013/05/biaa-kiebasa-pieczona-w-cydrze.html